Skip to main content
search
0

Krovni nosači služe za sigurno i jednostavno pričvršćivanje nosača, poput krovne kutije ili nosača opreme za planinske bicikle, daske za jedrenje ili skija.

Postoji nekoliko tipova krovnih nosača:

  1. za standardni krov
  2. za ugradnju na fabričke uzdužne šine
  3. za fix point mesto za učvršćivanje
  4. za vozilo sa kišnim kanalom

Za automobile mogu biti sa čeličnim ili aluminijumskim šipkama, u zavisnosti od proizvođača njihova nosivost iznosi 50-75kg, što je preporučeno i od samih proizvođača automobila.

Proširuju mogućnost nosivosti vašeg vozila u slučaju da prtljažnik ne može da podmiri sve vaše zahteve. Najvažnije komponente krovnog nosača su stope, šipke i pribor za prilagođavanje (adapter set).

Koliko trebaju šipke biti međusobno udaljene?

Ako u uputstvu za sastavljanje nisu navedeni posebni položaji za postavljanje, pokušajte održati minimalnu udaljenost od 700 mm između šipki nosača tereta. Pri nošenju dugačkog tereta minimalna udaljenost između obe šipke ne sme biti manja od 600 mm. Ako zamenite automobil vrlo je verovatno da zamenom seta za montiranje možete koristiti svoj nosač tereta – idealno rešenje gledano dugoročno.

Današnja dodatna oprema automobila mora zadovoljiti nekoliko zahteva, jednostavno postavljanje, jednostavno korišćenje i moderan dizajn. Za standardne krovove vozila ovo je siguran i stabilan nosač tereta, stilski dizajniran tako da izgleda savršeno na vašem automobilu.

Nosači za bicikle – se mogu kačiti na različite načine. Najzastupljeniji nosači su za „peta“ vrata. Postoje nosači koji se kače na kuku. Treći način za prevoz bicikla je na krovnim nosačima za kola.

Nosači za skije – mogu biti u vidu magneta koji se zalepe za krov automobila, mogućnost prevoza dva para skija. Jedina mana ovih nosača je preporučena brzina od 130km/h. Nosači za skije koji se montiraju na već postojeće nosače za kola mogu biti za 1,3 ili 5 pari skija. Na njima takođe mogu da se prevoze i snowboard daske.

Pronalaženje savršenog krovnog nosača ne može biti jednostavnije. Odaberite tačno ono šta vam treba za marku vašeg vozila, model i godinu. Pokazaćemo vam savršeno rešenje za jake, izdržljive krovne šipke, kao i komplet za montažu. Ili odaberite kompletan, prethodno sastavljen krovni nosač koji već odgovara vašim potrebama. Na kraju možete dodati opcije kao što su brave i trake za blokadu da bi sve vaše potrebe bile zadovoljene.